Terug naar alle evenementen

Jonge pianovirtuozen uit Moskou

  • Missie centrum De Wegwizer 80 Makassarweg Almere, FL, 1335 HZ Netherlands (kaart)

Jonge pianovirtuozen uit Moskou

met werken van Tsjaikovski, Lists, Chopin en Rachmaninov

Fedor Orlov (17 jaar), Artemy Sokolovsky(17 jaar)

Egor Oparin (16 jaar)

Zaterdag, 11 december 2021, 11:00-12:00

Fedor Orlov is in Moskou geboren, hij studeert aan de befaamde Moscow Gnessin Special School of Music. De pianist is laureaat van vele internationale concoursen en festivals, waaronder: X internationale wedstrijd van jonge pianisten ter nagedachtenis aan V. Horowitz; IX internationaal wedstrijdfestival van jonge pianisten van K.I. Igumnov; X internationale wedstrijd van S. V. Rachmaninov in Veliky Novgorod; V Internationale wedstrijd van jonge pianisten "Astana Piano Passion" 2019; VI Moskou Internationale wedstrijd van klassieke muziekartiesten "Musical diamond"; Moscow Mayor's Grant Competition in de cultuur en kunst 2018; II internationale wedstrijd van jonge pianisten S. V. Rachmaninov in Moskou 2020; Grand Prix van de XXIII internationale festivalcompetitie "Musica classica", 2018; Grand Prix op de II Internationale muziekwedstrijd van R. M. Glier, 2018; VIII internationale wedstrijd "Bartolomeo Cristofori" 2020; II WPTA Finland International Piano Competition 2020; Internationale wedstrijd "Nouvelles Etoiles", Frankrijk 2020.

 In de afgelopen 3 jaar trad Fеdor Orlov op in de meest prominente concertzalen, zoals de Grote Zaal van het Tsjaikovski Conservatorium, op het Rode Plein, in de Kleine Zaal van het Moskouse Staats Tsjaikovski Conservatorium, in de Zaryad'ye Concertzaal, op de Japanse ambassade in Rusland, en bij de Duitse ambassade in Rusland.

Als solist trad Fedor herhaaldelijk op met het Russian National Orchestra, het Pavel Slobodkin Orchestra, het Gnessin Virtuosos Orchestra, het Sochi Symphony Orchestra, het Kostroma Philharmonic Symphony Orchestra, het Orel Governor's Orchestra, het Omsk Academic Symphony Orchestra, het National Youth Symphony Orchestra of Yuri Bashmet, het orkest van het Staatsopera- en ballettheater "Astana-Opera", het symfonieorkest van de gouverneur van Irkoetsk, het kamerorkest van Igor Lerman, het symfonieorkest van de Staatsacademie Capella van St. Petersburg.

Fedor Orlov is een leerling en regelmatige deelnemer aan de concertprogramma's van de Vladimir Spivakov International Charity Foundation.

Egor Oparin

werd geboren in 2005. Hij is ook student van de Moscow Gnessin Special School of Music, met de befaamde professor Elena Berezkina. Egor is winnaar van de tweede prijs van de III Astana Piano Passion International Competition for Young Pianists (2015). De laureaat van de XIII Rotary International Children's Competition (2015). De winnaar van de eerste prijs van de wedstrijd "Virtuosi per musica di pianoforte" in Usti nad Labem (Tsjechië, november 2015).

De winnaar van de II International Grand Piano Competition (mei 2018). Laureaat van de tweede graad van de Grant van de burgemeester van Moskou (oktober 2018). Hij trad solo op (onderdeel van het concert) op het Eilat Chamber Music Festival in Israël (2019). In het najaar van 2019 voerde hij in Moskou en Tokio (Yamaha Concert Hall) een soloprogramma uit met twee cycli: "Seasons" van P. Tchaikovsky en "Vienna Carnival" van R. Schumann..

In 201-21, als deelnemer aan verschillende concerten en festivals ("Stars of the white nights", "Stars on the Baikal", "Green noise", enz.), trad hij op als solist in de meest prominente zalen in Rusland , waaronder de Grote Zaal en de Rachmaninoff-zaal van het conservatorium van Moskou, in de Philharmonic Halls van St. Petersburg, Irkoetsk, Surgut, Khanty-Mansiysk, Saratov, en met beroemde orkesten als het Russian National Orchestra, het Irkoetsk Symphony Orchestra, de Saratov Philharmonic Symphony Orchestra en de Gnessin Virtuosos.

Hij neemt ook deel aan de abonnementsconcerten "Stars of the XXI Century" van de Moscow Philharmonic. In 2021 werd Egor de winnaar van de XVI Central Music School International Competition (Moskou).

Egor Oparin is een leerling en regelmatige deelnemer aan de concertprogramma's van de Vladimir Spivakov International Charity Foundation.

Pianist Artemy Sokolovsky 

Artemy Sokolovsky is een Russisch-Israëlische pianist, 17 jaar. geboren in 2004 in Moskou. Hij studeert aan de Gnessin Special School of Music in Moskou bij de beroemde professor Elena Berezkina. Artemy Sokolovsky schreef zijn eerste melodie toen hij 4 jaar oud was. Op 5-jarige leeftijd begon hij piano te spelen. Op 7-jarige leeftijd trad hij op op het podium van de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou.

Artemy is winnaar van vele internationale wedstrijden voor jonge musici, zoals: Grand Prix van ‘Recondite Armonie’ (Italië, 2015); Eerste prijs laureaat van de Russische Federale Contest 'Concerto for Piano and Orchestra' (Dubna, Rusland, 2018); Winnaar van de Moscow International Gnessin Summer School solistenwedstrijd (2018); Eerste prijswinnaar van de Burgemeesterbeurs als solist met Gnessin Virtuosos Orchestra (Moskou, 2018); Grand Prix van de 2e John Field International Piano and Vocal Competition (Ierland, 2020); Winnaar van de eerste prijs van de I-st ​​International online competitie «Kunsttalenten» (piano, professionals, 2020); Eerste prijs laureaat van de I International online competitie voor muziek, podiumkunsten en beeldende kunst ‘Magic Muse’ (Moskou, 2021); Winnaar van de eerste prijs van de I International Music Competition ‘Silk way’ (Europa – Rusland – China, 2021). Laureaat van de XII Chopin International Piano Competition in Hartford (VS, 2021).

Eerste prijs en speciaal diploma uitgereikt door Fryderyk Chopin Society in Polen (opgericht in 1934) voor de beste uitvoering van het Chopin-werk tijdens de International Chopin Avenue Piano Competition (Hong Kong, China, 2021).

Artemy heeft op grote locaties opgetreden, onder anderen: P.I. Tsjaikovski Conservatorium van Moskou, Zaryadye Hall, Moskou Philharmonic Hall, muziekzalen en kathedralen in Italië (Arezzo, Siena, Grosseto, Roma, etc), Oostenrijk (Wenen), Nederland (Amsterdam), Ierland (Dublin, Dundalk ), Oekraïne (Kiev, ect.). In de zomer van 2021 gaf Artemy Sokolovsky soloconcerten in Israël (Jerusalem, Maale Adumim, Karmiel). Hij trad op met gerenommeerde orkesten zoals het Russisch Nationaal Orkest (onder leiding van Mikhail Pletnev), Orkest van het centrum van Pavel Slobodkin, Kaluga Youth Symphony Orchestra vernoemd naar Sv. Richter, Dubna Symphony Orchestra, orkest "Gnessin virtuozen" etc. Hij werkte samen met dirigenten Mikhail Khokhlov, Ilya Norstein, Arif Dadashev, Evgeny Stavinsky, Alexey Sobolev, Nikolay Azarov, met violist Igor Rukhadze en internationaal jeugdstrijkensemble (Nederland-Rusland-Duitsland ), pianist Alexander Gindin, artistieke groep van solisten PercaRUS, Bolshoi Theatre-solisten en andere muzikanten.

Latere gebeurtenis: 11 december
Winterparty met Caroline in’t Veld en band