Terug naar alle evenementen

Chansons, encore chansons... met Maria en Anuschka Pedano UITVERKOCHT

  • Cultuurhuis Almere-Buiten Baltimoreplein 112, 1334 KA Almere Almere, FL, 1335 HZ (kaart)

KLASSIEK LIGHT: CHANSONS, ENCORE CHANSONS in CULTUURHUIS ALMERE
UITVERKOCHT

Maria Pedano (zang, hobo) & Anuschka Pedano (altviool),

Vrijdag, 4 februari 2022, 20:00-21:00

Wat een toeval dat Maria op 4 februari ook jarig is!

De Pedano zusjes zijn goed bekend bij het Nederlandse publiek. Ze waren meerdere malen te gast bij het televisieprogramma Podium Witteman en Maria was ook te zien in Superkids en Na de Dam 2021. In 2019 maakten ze hun debuut in het Koninklijk Theater Carré, waar ze samen met Herman van Veen optraden ter ere van de 80ste verjaardag van Prinses Irene.

 Maria Eugenia Pedano (2003) is een veelzijdig muzikaal talent en al vanaf heel jonge leeftijd actief in de muziek- en theaterwereld. Ze raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en toen zij tien jaar oud was won zij het Prinses Christina Junior Concours. Dit leidde tot optredens tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2014 en tijdens de Max Proms met het Metropole orkest. Ze heeft hierna vele eerste prijzen gewonnen bij diverse concoursen. Bij het Prinses Christina Concours in 2016 en 2019, tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, waar zij de Bunschoten Jonger Talent Prijs won en in Moskou tijdens het internationale concours “Gnessin Competition for Young Musicians”. Ze won het Concours de la Chanson Française en stond in de finale van het Concertgebouwconcours. In 2018 soleerde zij met het internationale strijkersensemble de LGT Young Soloists in Hong Kong en Singapore. In 2017 maakte ze haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam .

 Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze voor altviool en orkest van Bruch, wist Anuschka (2001) al op jonge leeftijd dat de altviool met haar mooie warme klanken haar hart had gestolen. En met negen jaar startte zij haar altvioolessen bij Julia Dinerstein. Anuschka heeft prijzen gewonnen op diverse (internationale) concoursen. O.a. won zij in 2015 het Britten Altvioolconcours en was zij finaliste van het Koninklijk Concertgebouwconcours. Sinds september 2016 maakt ze deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich met wie zij soleert in grote concertzalen in Europa, Amerika en Azië. Anuschka is regelmatig te gast bij (internationale) festivals zoals: het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, Klassiek op het Amstelveld, het Russische kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het Schiermonnikoogfestival, het festival Vocal Art Rhein-Main in Frankfurt en het Vladimir Spivakov festival in Moskou. Zij stond op belangrijke concertpodia als het Musikverein in Wenen, de Berliner Philharmonie, Victoria Hall in Singapore, de Doelen Rotterdam, de Philharmonie in Haarlem en de Vereeniging in Nijmegen. Gesoleerd met orkest heeft zij naast de LGT Young Soloists met de Koninklijke Marinierskapel in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, met Domestica Rotterdam, Ciconia Consort en met Sinfonia Rotterdam olv Conrad van Alphen samen met de Russische violist Nikita Boriso-Glebsky.