Terug naar alle evenementen

"Ten Songs of Change" Maya Fridman (cello) & Marion von Tilzer (componist-pianist)

  • De wegwijzer 80 Makassarweg Almere, FL, 1335 HZ Netherlands (kaart)

“Ten Songs of Change”

Maya Fridman &

Marion von Tilzer (componist-pianist)

Vrijdag 1 Juli 2022 | 20:00 - 21:00

Prijzen: Standaard: 15 euro

Kinderen: tot met 18 jaar oud : 5 euro

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen. Dit concert heeft geen pauze. Prijzen zijn exclusief administratie: € 2,00 per bestelling.

Maya Fridman (cello) & Marion von Tilzer (componist-pianist) photo @Brendon Heinst

Dat celliste Maya Fridman geen enkele uitdaging uit de weg gaat, is inmiddels ruimschoots bekend. Haar nieuwste sprong in het diepe is een samenwerking met componiste en pianiste Marion von Tilzer. Zij componeerde een op de Chinese ‘I Tjing’ gebaseerde cyclus met tien door de bekende auteur Lulu Wang uitgekozen gedichten. Titel is ‘Ten Songs of Change’, uitgebracht bij TRPTK.

De voorstelling ‘Ten Songs of Change’ is een concert-gedicht, gebaseerd op het oeroude Chinese ‘Boek der Verandering’, de ‘I Tjing’. Het project is een caleidoscoop van muziek, gedichten en live-kalligrafie, allemaal geïnspireerd op de trigrammen van de I Tjing, die symbool staan voor de verschillende verschijningen in de natuur. De gedichten komen voornamelijk uit de Tang dynastie en zijn geselecteerd door auteur Lulu Wang, die deel uitmaakt van het artistieke team. De muziek wordt uitgevoerd door muzikale alchemist en initiator van het project, Maya Fridman (cello & vocals) en Marion von Tilzer (piano), componiste van Ten Songs of Change.

“Ten Songs of Change”

Introduction & Prologue; Water; Mountain; Thunder; Wind;  Fire; Earth; Lake; Heaven;

Epilogue/Night Song