Terug naar alle evenementen

Feestelijke pianoreünie: Vital Stahievitch & Kirill Kozlovski

  • missiecentrum almere de wegwijzer 80 Makassarweg Almere, FL, 1335 HZ (kaart)

PIANOWERELD: Vital Stahievitch & Kirill Kozlovski

Feestelijke pianoreünie: Vital Stahievitch (Nederlands) & Kirill Kozlovski (Finland)

Prijzen: Standaard: 20Euro NU VOOR € 12,00

Kinderen: tot met 18 jaar oud : € 5,00

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen. Dit concert heeft een pauze. Prijzen zijn exclusief administratie: € 2,00 per bestelling.

Kirill Kozlovski is een in Wit-Rusland geboren Finse pianist. Hij studeerde piano met Irina Semenyako, Matti Raekallio, Ilmo Ranta en Avo Kouyoumdjian. Kirill behaalde een doctoraat aan de Sibelius Academie voor zijn onderzoek naar de muziek van Dmitri Shostakovich (2017). Zijn huidige onderzoeksprojecten concentreren zich op Sovjet-pianomuziek en uitvoeringspraktijken binnen de Sovjet-pianoschool.

Als laureaat van zowel nationale als internationale pianoconcoursen, gaf Kirill Kozlovski solorecitals en was hij lid van kamermuziekensembles op internationale festivals in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Rusland, Estland, Spanje, Finland en Wit-Rusland. Hij trad op als solist met orkesten in Finland en in het buitenland, en werkte samen met dirigenten als Andris Nelsons, Janos Fürst, Dima Slobodeniouk en Klaus Mäkelä om er maar een paar te noemen. Kirill Kozlovski treedt regelmatig op met de belangrijkste zangers van Finland, waaronder Jorma Hynninen, Monica Groop, Mika Kares, Tuomas Katajala en Miina-Liisa Värelä.

Vital Stahievitch werd in 1980 in Minsk, Belarus geboren. Hij studeerde aan Nationale Muziekcollege (1999) en Rijksmuziekacademie van Wit-Rusland (2004) met Zoja Katsjarskaja af. Later is hij aan het Conservatorium van Amsterdam (2007, MMus, cum laude, met Hakon Austbo) en aan de Universiteit van Amsterdam (2009, MA, met Naum Grubert) afgestudeerd. 

Vital nam als solist deel aan tal van nationale en internationale festivals, met orkesten en verschillende kamermuziekgroepen in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Momenteel woont Vital in Nederland en heeft hij als solist opgetreden in alle grote Nederlandse concertzalen, waaronder het Concertgebouw Amsterdam. Hij is laureaat van YPF Competition, gepresenteerd als solist en kamermusicus in de series Het Debuut, New Masters on Tour, het Grachtenfestival.

Vital heeft meerdere cd's opgenomen met de muziek van Schubert, Chopin, Prokofiev, Rachmaninov, Scarlatti. Vital Stahievitch is prijswinnaar op internationale concoursen in Vilnius, Minsk, Antwerpen, Amsterdam, Utrecht, Taranto, Marianske Lazne.

Vital Stahievitch, een gepassioneerd kamermusicus, geniet van de succesvolle samenwerking met Wim Van Hasselt en ze maken regelmatig reeksen prestigieuze internationale optredens, bijvoorbeeld in Japan in de Tokyo Opera City Concert Hall in december 2019.

Sinds 2012 doceert Vital Stahievitch aan het Concervatorium van Amsterdam

Vital Stahievitch

Fryderyk Chopin (1810-1849)

Nocturne in cis klein, Op. Posth.

Nocturne in Fis-groot, Op.15 nr.2

Scherzo in cis-klein, op.39

Napoleon Orda (1807-1883) Polonaise in f klein, K.1

Polonaise in gis klein, K.12

Ferenc Liszt (1811-1886) Sonate-Fantaisie Après une lecture du Dante

Kirill Kozlovski

Alexander Litvinovsky (1962 – ) Perpetuum Mobile and Passacaglia 

J. S. Bach (1685 –1750)– W. Rummel:

O Menschen, die ihr täglich sündigt (from cantata nr. 122)                     

Yuri Shaporin (1887 – 1966) – Ballada op. 28                       

J. S. Bach (1685 –1750)W. Rummel:

Von Himmel hoch da komm ich her (from Weihnachtsoratorium)            

J. S. Bach (1685 –1750)W. Rummel:

Die Seele ruht in Jesu Händen (from cantata nr. 127)

Eerdere gebeurtenis: 7 mei
BENEFIETCONCERT VOOR OEKRAÏNE