Terug naar alle evenementen

Ruhadze & Stahievitch in Goede Rede met Nieuwe programma

  • Goede Rede 60 Kerkgracht Almere, FL, 1354 AM Netherlands (kaart)

Igor Ruhadze & Vital Stahievitch in Goede Rede

‘Sonates voor viool en piano’

C.Franck, C.Debussy en K.Szymanowski

Vrijdag, 11 maart 2022 20:00,

Bekende musici van Nieuw Podium Klassiek Almere in gastoptreden in Goede Rede. In het César Franckjaar (geboren in 1822) een drieluik op viool en piano van de componisten Franck, Debussy en Szymanowski.

Toelichting op het programma

Franck, Debussy en Szymanowski. Wat hebben zij met elkaar te maken? Deze drie componisten waren alle drie vernieuwers in de muziek, na de Romantiek. Franck (1822) als voorloper en wegbereider, Debussy (1862) met de introductie van aparte klankcombinaties en Szymanowski (1882) in ontwikkeling naar expressionisme in de muziek. Vandaag is hun werk in deze volgorde te horen.

Programma

César Franck – Sonate voor viool en piano
Claude Debussy – Sonate voor viool en piano
Karol Szymanowski – div.

Igor Ruhadze

Op 12-jarige leeftijd begon Igor Ruhadze zijn carrière als solo violist. Hij studeerde zowel aan het ‘Tsjaikovski’ Conservatorium in Moskou als aan het Conservatorium van Amsterdam cum laude af als specialist in de Oude Muziek. Igor woont sinds 1999 in Nederland. Hij speelt als solist bij verschillende orkesten en in ensembles met vioolrepertoire dat varieert van renaissance tot hedendaagse muziek. Igor Ruhadze is artistiek leider van ensemble ‘Violini Capricciosi’ en organiseert concerten in o.a. Nieuw Podium Klassiek Almere. Igor is daar ook regelmatig zelf te horen. Vandaag schittert hij in een gastoptreden in Goede Rede.

Igor heeft een viool in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Vital Stahievitch

Pianist Vital Stahievitch is geboren in Minsk, heeft gestudeerd aan het Nationale Muziekcollege in de Republiek Belarus,  behaalde zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien treedt hij op over de hele wereld, neemt deel aan internationale festivals en heeft grote prijzen gewonnen. Hij speelt een breed repertoire, maar zijn voorkeur ligt bij componisten als Chopin, Rachmaninov, Schubert en Prokofjev. Vanaf 2013 is hij als correpetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Photo is van Hein Budding.