Terug naar alle evenementen

Igor Ruhadze & Vital Stahievitch "3 Componisten" in Bant

  • Bantsiliek 2 Zuidwend Bant, FL, 8314 AA Netherlands (kaart)

Igor Ruhadze (viool) & Vital Stahievitch (piano)

Duo recital in BANT

dit concert is uitgesteld van 24 december vanwege de lockdown

Zondag, 20 Februari 2021, 3:00 p.m.

Igor Ruhadze & Vital Stahievitch
Violist Igor Ruhadze en pianist Vital Stahievitch hebben een interessant programma voorbereid geweid aan drie belangrijke muzikale figuren, dat niet alleen zeer muzikaal maar ook educatief is. In het bijzondere programmaboekje wordt er veel over het leven en werken van Saint-Saëns, Prokofjev en Babajanian verteld.
Duo's voor viool en piano
Igor Ruhadze en Vital Stahievitch presenteren een programma gebaseerd op bijzondere historische crossovers. Wat een toeval dat in 1921, toen een belangrijke klassieke romanticus van de Franse muziek overleed, Arno Babajanian geboren werd in het verre Yerevan, en de jonge Prokofjev zijn opera De liefde voor de drie sinaasappels voltooide. Alle drie de componisten kenden elkaars werken, hoewel ze tot verschillende tijdperken en stijlen behoren. Saint-Saëns veroordeelde bijvoorbeeld het werk van Prokofjev scherp. Na Prokofjevs terugkeer naar de Sovjet-Unie, was Babajanian op zijn beurt goed bekend met hem, en sommige van zijn werken zijn door Prokofjev beïnvloed.

Naast het concert vindt er in de concertzaal een tentoonstelling plaats van de amateurkunstenaars van Olga Meshkova Artlama Studio Almere. De studenten van de Art studio worden gevraagd om de melodieën te tekenen - de resulterende tentoonstelling heet "We draw music". Een deel van de schilderijen zal in de hal worden tentoongesteld en het publiek krijgt gratis catalogusfolders.

Photo is van Hein Budding.