Terug naar alle evenementen

F. Geminiani CD-presentatie "Italiaanse virtuoos uit Londen"

  • Sint Bonifatiuskerk 239 Contrabasweg Almere, FL, 1311 LB Netherlands (kaart)

"ITALIAANSE VIRTUOOS UIT LONDEN"

F. Geminiani CD-presentatie

Igor Ruhadze (barok viool), Alexandra Nepomnyashchaya (klavecimbel)

Anna Azernikova (sopraan)

Zondag, 10 april 2022, 15:00 - 16:30

De presentatie van een nieuwe CD van het beroemde label "Brilliant Classics" door violist Igor Ruhadze en klavecinist Alexandra Nepomnyashchaya moet natuurlijk een feestelijk live concert worden. Zeker in onze tijd helpt de prachtige muziek van F. Geminiani en G.F. Handel. Kortom, mis de nieuwe CD van Igor Ruhadze en Alexandra Nepomnyashchaya niet. Deze wordt gepresenteerd op 9 april in Emmeloord en op 10 april in Almere. Speciale gast tijdens dit concert is sopraan Anna Azernikova.

Na afloop van dit concert wordt de CD gratis uitgereikt.

Igor Ruhadze

Op 12-jarige leeftijd begon Igor Ruhadze zijn carrière als solo-violist. Hij studeerde zowel aan het ‘Tsjaikovski’ Conservatorium in Moskou als solo-violist, als aan het  Conservatorium van Amsterdam als specialist in de Oude Muziek cum laude af.Igor woont sinds 1999 in Nederland en is winnaar van verschillende internationale vioolconcoursen, zoals o.a. het bekende Internationale ‘Vioolconcours Locatelli’ in Amsterdam en het ‘Taneyev International Chamber Music Competition’ in Moskou. In 2006 werkte hij als gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook toert hij tot op heden de wereld rond als solist met verschillende orkesten en ensembles met een divers vioolrepertoire variërend van de renaissance tot hedendaagse muziek. Hij treedt als solist op de meest prestigieuze podia op, waaronder het Concertgebouw Amsterdam. In samenwerking met het welbekende label ‘Brilliant Classics’ heeft hij fantastische resultaten bereikt, waaronder de unieke Complete Locatelli Edition (21 CD’s), die veel lovende reacties heeft ontvangen. In januari 2020 heeft Igor Ruhadze met zijn ensemble Violini Capricciosi een nieuw album uitgebracht, een complete verzameling van vioolconcerten van J.M. Leclair. Igor Ruhadze speelt op een prachtige viool:  H. Jacobs , Amsterdam 1693, deze is ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Alexsandra Nepomnyashchaya

Alexandra’s Nepomnyashchaya liefde voor kamermuziek heeft geleid tot optredens op vooraanstaande podia en festivals in heel Europa, Rusland en Azië. Ze was te zien in het Concertgebouw Amsterdam, het Barbican Centre in Londen, Musée des Beaux-Arts de Tours, evenals het Festival Oude Muziek in Utrecht, Prague Spring International Festival, Innsbruck Festival of Early Music, Kaisersaal of the Munich Residence en het Hong Kong Arts Festival. Ze trad onlangs op in Lapland waar ze met The Lapland Chamber Orchester op klavecimbel modern piano repertoire uit vier eeuwen in een concert speelde. In 2013 studeerde ze aan het Conservatorium van Amsterdam bij Menno van Delft en Richard Egarr. Ze werkt regelmatig samen met het Amsterdam Sinfonietta, het Residentie Orkest in Den Haag, het Antwerp Symphony Orchestra en de Academy of Ancient Music. Alexandra kreeg verschillende belangrijke onderscheidingen: Bij het Prague Spring International Concours in 2012 kreeg ze zowel de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het opdrachtwerk als een speciale prijs van de Martinu° Stichting. In 2014 won ze de derde prijs op het International Bach Concours in Leipzig. Als keyboard repetitor is ze verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij en haar echtgenoot Richard Egarr vormen sinds 2017 Duo Pleyel waar ze het vierhandige repertoire en muziek voor twee pianos verkennen dat vaak ten onrechte wordt genegeerd. Hun eerste gezamenlijke CD voor LINN-records met werken van Schubert verscheen in april 2020.

Anna Azernikova soprano

Anna Azernikova is een internationaal gerespecteerd zangeres met een speciale passie voor liedinterpretatie. Ze werd geboren in Moskou, Rusland en studeerde koordirectie aan het Conservatorium aldaar. Sinds 1998 woont Anna in Nederland en is zij afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam als een zangeres klassiek.Als soliste trad Anna ook op in Canada, Frankrijk, Italië, Luxemburg, België, Nederland, Engeland, Belarus, Oekraïne en Rusland. Zij zong in verschillende beroemde zalen waaronder de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou en de Moskou Philharmonie, de Philharmonie in Minsk, de Philharmonie in Donetsk, de Grote Zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, het Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie in Haarlem en de Queen Elizabeth Hall in Londen.Zij is actief in de kamermuziek en geeft geregeld concerten op de belangrijke kamermuziekpodia. Zij maakt deel uit van verschillende vaste ensembles en treed op met gerenommeerde musici waaronder Lavinia Meijer, Gavriel Lipkind, Mikhail Zemtsov, Severin von Eckardstein en het Borodin Quartet. Anna is vaker op de radio en tv geweest, waaronder in het programma Vrije Geluiden van de VPRO in Nederland, op Arte in Duitsland, Mezzo in Frankrijk en op de nationale tv in Oekraïne en Wit-Rusland. Sinds 2013 is Anna artistiek leider van het Russische kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel” in de Hermitage Amsterdam.